Lespaarden

Voor de lessen, buitenritten en andere activiteiten hebben we verschillende IJslandse paarden ter beschikking. Deze worden ingezet voor jong en oud en beschikken allen over goed gescheiden gangen.

Fengur frá Horni

Fengur is de nieuwste IJslandse aanwinst en voegt veel toe aan het team van lespaarden. Hij is groot, sterk en heeft vier goed gescheiden gangen. Daarnaast is hij heel netjes opgeleid waardoor hij voor verschillende ruiters een fijn paard is om hun rijvaardigheden mee te oefenen.

Lukka

Lukka betekent geluk, en ze doet haar best om haar naam waar te maken! Na zich een tijdje rond (heel rond) te hebben gegeten op de wei heeft ze haar carrière opnieuw opgestart als lespaard bij Litla Paradis. Lukka is een speciale IJslander: ze vindt tölten heel moeilijk en ze doet dat dus ook bijna nooit. Haar andere gangen zijn wel goed en om dressuuronderdelen te oefenen is dat gemakkelijk: ze haalt niet per ongeluk alle gangen door elkaar!

Odinn van de Boschhof

Odinn is net zoals Riddari een wedstrijdpaard geweest voordat hij een carrièreswitch maakte naar lespaard. Hij is altijd met ons Sportteamlid Mieke op wedstrijd geweest en zij heeft hem heel erg netjes opgeleid. Odinn kent dus alles wat een goed lespaard moet weten, en meer! Odinn is namelijk twee jaar op rij dressuurkampioen van de IJslanders geworden. Net zoals Starny is Odinn dol op spelen en deze twee zijn dan ook vaak samen te vinden.

 

Odinn is in 2023 verhuisd naar een andere IJslander-rijschool waar hij natuurlijk de harten van de kinderen veroverd heeft.

Riddari du Hadja

Riddari  is met zijn leeftijd het oudste lespaard van Litla Paradis en draait nu al een aantal jaren mee in de lessen. Daarvoor was hij het wedstrijdpaard van Lotte en heeft hij zijn sporen in de IJslandersport zeker verdiend. Door alle training die bij de wedstrijden hoort, is hij een super netjes opgeleid, beleefd en betrouwbaar paard en daarmee ook geschikt voor onervaren ruiters.

 

Riddari is inmiddels bijna 33 en is lekker met pensioen. Je kan hem nog heerlijk over het terrein rond zien scharrelen!

Pleun

De nieuwste bewoonster van Litla Paradis is Pleun. Ze is net zoals Sammy en Mattie een Welshpony en super veelzijdig. Pleun kan alles! Naast dat ze super stoer is, is ze ook super lief. Een perfecte pony om op te leren rijden dus!

 

Pleun is helaas in 2024 ingeslapen.

Esja frá Libèrté

Het snelste lespaard dat we hebben heet Esja. Deze vlugge dame is bij uitstek geschikt voor de wat meer ervaren ruiters die het niet erg vinden als het paard ook graag wil lopen. Op de baan en in de bak heeft ze graag de pas erin en ze loopt het liefste voorop in de groep: dan kan ze mooi in de gaten houden wat er allemaal gebeurt. In de longeercirkel daarentegen is ze het meest lieve en rustige paard wat je je kan voorstellen en mede door haar comfortabele, rustige galop is ze perfect voor bijvoorbeeld zitlessen.

 

Esja is in 2024 op vijfentwintigjarige leeftijd overleden.

Starny

Starny is het lespaard dat al het langste meedraait van allemaal. Hij is een echte vrolijke noot en altijd wel in voor werk of een geintje, liefst een combinatie daarvan. In de kudde is dat ook te merken: als er iemand gaat spelen, is dat vaak Starny. Door zijn ruime ervaring weet hij precies hoe hij met ruiters om moet gaan en is hij voor veel ruiters geschikt.

 

Starny is helaas in 2022 overleden.

Sammy en Mattie

Ze zijn bijna aan elkaar gegroeid, zó veel houden Sammy en Mattie van elkaar! Deze lieve Welshpony's ondersteunen hun IJslandse collega's in de lessen. Omdat ze niet zo groot zijn, zijn ze bij uitstek geschikt voor kleinere ruiters voor wie een IJslander misschien nog wat te groot is.

 

Sammy en Mattie zijn ondertussen naar een nieuw thuis en zijn fijn samen kunnen blijven.